

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Ερωτώμενος για το αν τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα στην Αττική θα προκαλέσουν ύφεση στην επιδημία, είπε: «Αυτό είναι το στοίχημα. Να καταφέρουμε να ελαττώσουμε την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο που λαμβάνεται γίνεται για αυτό το σκοπό. Όσο περισσότερα είναι τα μέτρα και όσο περισσότερο ο κόσμος πειθαρχήσει, μειώνεται η πιθανότητα lockdown».
Αναφορικά με το αν προκρίνει τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πώς μεταδίδεται ο ιός και να λειτουργεί σε κάθε περίσταση ανάλογα. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράνε παντού μάσκες. Να περιορίσουμε την άσκοπη επαφή με πολύ κόσμο. Αν γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί και οδηγίες».
Συνέχισε, λέγοντας ότι ο συνωστισμός στις συγκοινωνίες ανησυχεί τους ειδικούς, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πύκνωση δρομολογίων.
«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα είχαμε χιλιάδες κρούσματα. Το ότι έχουμε τον αριθμό που έχουμε τώρα, μπορεί, να θεωρηθεί ‘’επιτυχία’’» ανέφερε σχετικά με την αποδοτικότητα των μέτρων.
Τέλος, μιλώντας για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία τις πρώτες μέρες, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μολύνσεις που έγιναν εντός των σχολείων. «Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν περισσότερες αίθουσες και μικρότερα τμήματα. Άρα ο σχεδιασμός έγινε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν» πρόσθεσε.
«Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο-τρία χρόνια. Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.
Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε απάτη 12.400 ευρώ – Έστειλε τα χρήματα αλλά δεν παρέλαβε ποτέ τα προϊόντα που συμφώνησαν
Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, απάτη.
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα πανεπιστήμια
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς να λείψουν ούτε φέτος οι καταγγελίες για παρατυπίες στη.
ΕΣΥ: Αυτές είναι 10 παρεμβάσεις που γίνονται προς όφελος του πολίτη
Τις 10 παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών.