ΕΕ: Παρέμβαση Ζ. Μπορέλ υπέρ κατευνασμού στο Κοσσυφοπέδιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα έκτακτη συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι για να συζητήσουν την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Συγκαλώ έκτακτη συνεδρίαση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας αύριο με τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτκή Ζοζέπ Μπορέλ σε tweet αργά την Κυριακή.

Μια σχεδόν διετής διαμάχη για τις πινακίδες κυκλοφορίας έχει πυροδοτήσει νέες εντάσεις μεταξύ της Σερβίας και της πρώην αποσχισθείσας επαρχίας της, η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008 και έχει σερβική μειονότητα στον Βορρά, που υποστηρίζεται από το Βελιγράδι.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, δικαστές, εισαγγελείς και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι από τη σερβική μειονότητα εγκατέλειψαν τις εργασίες τους νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού η κυβέρνηση στην Πρίστινα αποφάσισε ότι οι ντόπιοι Σέρβοι πρέπει να αντικαταστήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, που εκδόθηκαν από τις μη αναγνωρισμένες αρχές της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο, με τις επίσημες του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

 

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα