ΕΕ: Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από άτακτο Brexit

Δεν αντιμετωπίζουν άμεσους κινδύνους οι τράπεζες της Ευρωζώνης από ένα άτακτο Brexit, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής αρχής που είναι αρμόδια για την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.

Το καθησυχαστικό μήνυμα, όπως μεταδίδει το reporter.gr, ήρθε ενώ η Βρετανία προσπαθεί να διαχειριστεί τη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες ενόψει της προθεσμίας της 12ης Απριλίου προκειμένου να διασφαλιστεί μια συμφωνία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα υπάρξει μεταβλητότητα, αλλά δεδομένου του επιπέδου της προετοιμασίας, ελπίζω και είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξουν άμεσα κίνδυνοι στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε η Έλκε Κένιγκ, επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (Single Resolution Board-SRB), σε συνέντευξη Τύπου.

Η Κένιγκ, που ήταν επικεφαλής της γερμανικής τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής πριν συσταθεί το SRB το 2015, δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά και τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι προετοιμασμένα για κάθε έκβαση του Brexit και το ίδιο είναι και οι τράπεζες της ευρωζώνης, αν και «οι τράπεζες πάντα μπορούν να κάνουν περισσότερα».

Ένα σκληρό, όπως ονομάζεται, Brexit, με τη Βρετανία να εγκαταλείπει την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία, θα πλήξει το εμπόριο καθώς οι επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με εμπόδια και άλλους περιορισμούς στις εμπορικές τους συναλλαγές.

«Ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία ίσως έχει επιπτώσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά δεν αναμένω το πρόβλημα να προέλθει απευθείας από τον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε η Κένιγκ.

 

Σχετικά Νέα