

Οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ κατά των μονοπωλίων της αγοράς, κατηγόρησαν σήμερα την Apple, κατασκευάστρια των έξυπνων κινητών τηλεφώνων iPhone, για την επιβολή περιορισμών στο Κατάστημα Εφαρμογών της (App Store) που ανάγκασαν όσους αναπτύσσουν τις εφαρμογές, να χρησιμοποιήσουν το δικό της σύστημα πληρωμών εντός των εφαρμογών, αποτρέποντας τους, να ενημερώσουν τους χρήστες για άλλες δυνατότητες αγορών.
Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακολούθησε μία καταγγελία της σουηδικής Spotify που προσφέρει μουσικές υπηρεσίες μέσω τεχνολογίας streaming, πριν από δύο χρόνια.
«Οι κανόνες της Apple διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά για τις υπηρεσίες προσφοράς μουσικής μέσω streaming, αυξάνοντας το κόστος για τους ανταγωνιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές μουσικής μέσω streaming. Αυτό οδηγεί από την πλευρά του, σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές σχετικά με τις δικές τους συνδρομές σε εφαρμογές μουσικής στις συσκευές IOS» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για την πρώτη κατηγορία παραβίασης του κανονισμού των μονοπωλίων που απαγγείλει η ΕΕ κατά της Apple, ενώ είναι μία εξέλιξη, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή υψηλού προστίμου, που μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 10% των παγκόσμιων εσόδων της Apple.
Το Reuters αναφέρθηκε πρώτο στην επικείμενη κατηγορία από την ΕΕ σε βάρος της Apple τον Μάρτιο.
Από τη μεριά της, η Apple ανακοίνωσε ότι η κατηγορία των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ για παραβίαση των κανόνων μονοπωλίων της αγοράς, μέσω της επιβολής περιορισμών στο App Store των εφαρμογών της, είναι «το αντίθετο του υγιούς ανταγωνισμού».
«Η Spotify έγινε η μεγαλύτερη υπηρεσία μουσικών συνδρομών παγκοσμίως και είμαστε περήφανοι, για το ρόλο που παίξαμε σε αυτό» ανέφερε η ανακοίνωση της Apple.
“Για μία ακόμη φορά, θέλουν όλα τα οφέλη από το App Store, αλλά δε νομίζουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν κάτι για αυτό. Η επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της Spotify, είναι το αντίθετο το υγιούς ανταγωνισμού» πρόσθεσε η ανακοίνωση της Apple.
Σχετικά Νέα
Bayer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bayer μετά την είδηση πως τα κέρδη της.
Η Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas για το 2025
Η Πλαίσιο, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα,.
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο RAIDO (101135800), το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη.
Ήπια ανοδικά οι δείκτες στις ευρωαγορές – «Άλμα» 11% της Bayer
Με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους.