ΕΕ: Αναζητώντας κοινή γραμμή για την 4η δόση του εμβολίου

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν να βρουν κοινή γραμμή σήμερα Παρασκευή σχετικά με μια πιθανή τέταρτη δόση εμβολίων για τον COVID-19, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων που πυροδοτήθηκε από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπουργοί θα συζητήσουν «τη χορήγηση της τέταρτης δόσης» σε τηλεδιάσκεψη, αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η γαλλική προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα ήταν λογικό να χρειαστεί τέταρτη δόση σε άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ωστόσο απαιτούνται περισσότερα στοιχεία.

Σημειώνεται πως τα μέλη της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Δανία έχουν ήδη αποφασίσει για την τέταρτη δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού, με την Κοπεγχάγη να διευκρινίζει ότι θα προορίζεται για τους πιο ευάλωτους, ενώ η ουγγρική κυβέρνηση να τονίζει ότι όλοι θα μπορούσαν να τη λάβουν μετά από συνεννόηση με τον γιατρό.

Η κυκλοφορία της τέταρτης δόσης ξεκίνησε στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, καθιστώντας το την πρώτη χώρα που χορηγεί τη λεγόμενη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Τα πλουσιότερα κράτη αποφάσισαν από κοινού να επιταχύνουν την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εν μέσω ενός κύματος νέων κρουσμάτων που προκλήθηκαν από τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά δεν συναινούν όλα ως προς τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, καθώς επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για μια τέτοια απόφαση.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί επίσης ο συντονισμός άλλων πολιτικών για την COVID, συμπεριλαμβανομένων πιθανών νέων κοινών αγορών εμβολίων, με την κυκλοφορία των νέων, προσαρμοσμένων στις μεταλλάξεις του ιού, εμβολίων.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα