

Η Easyjet εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη σε ομάδα επενδυτών, που θα κατέθετε προσφορά για την δοκιμαζόμενη ιταλική αεροπορική εταιρεία, Alitalia.
Ο αερομεταφορέας φθηνού κόστους, όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, εξέταζε το ενδεχόμενο να ενώσει δυνάμεις με την κρατικά ελεγχόμενη ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane και την αμερικανική αεροπορική Delta Airlines, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο της Alitalia, η οποία εισήχθη σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τον Μάιο του 2017, μετά την απόρριψη του σχεδίου δραστικών περικοπών θέσεων και μισθών από τους εργαζομένους.
Η Alitalia συνεχίζει πάντως τις πτήσεις, στηριζόμενη από την κυβέρνηση, η οποία όμως αναζητεί εναγωνίως αγοραστή.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τρεις επιχειρήσεις για τη σύσταση κοινοπραξίας, που θα διεκδικήσει την εξαγορά της άρχισαν τον Φεβρουάριο. Τελικά η EasyJet αποφάσισε πως δεν θέλει συμμετοχή.
Οι Delta και Ferrovie συνεχίζουν πάντως τις διαπραγματεύσεις. Η προθεσμία για την κατάθεση μία προσφοράς και την παρουσίαση ενός σχεδίου διάσωσης είναι τα τέλη Μαρτίου.
Σχετικά Νέα
Intralot: Διαψεύδει δημοσίευμα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 809/22.04.2025 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά.
Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και νέες επενδύσεις
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών το 2024, ο οποίος.
Novo Nordisk: Το χάπι αδυνατίσματος της Eli Lilly ρίχνει 7% τη μετοχή
Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».