

Σε πορεία ανάπτυξης βρέθηκε η ασφαλιστική αγορά το 2023, σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση «Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Η έκθεση, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, αποτελεί το επιστέγασμα της στατιστικής πληροφόρησης που έχει εκδοθεί από την ΕΑΕΕ μέσα στη χρονιά και παρουσιάζει τα στατιστικά μεγέθη που απορρέουν από την δραστηριότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα το έτος 2023, την εξέλιξη των μεγεθών αυτών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς και πληροφόρηση για το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον (ελληνικό και ευρωπαϊκό) εντός του οποίου αυτές δραστηριοποιούνται.
Η έκθεση είναι διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΕΑΕ.
Αν και το 2023 ήταν μια χρονιά προκλήσεων η ελληνική οικονομία διατήρησε ρυθμούς ανάπτυξης ενώ αναπτυξιακή ήταν η πορεία και της ασφαλιστικής αγοράς με την παραγωγή ασφαλίστρων να αυξάνεται κατά 8,2% φτάνοντας στα 5,4 δισ. ευρώ. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2022 και οι ασφαλίσεις Ζωής διατήρησαν σταθερά ανοδική πορεία με 4,5% αύξηση. Η συμμετοχή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας έφτασε το 2,4% και το σύνολο των επενδύσεων το 2023 τα 17,2 δισ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.