Ε. Στυλιανίδης: Οι Έλληνες στις ευρωεκλογές θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι Έλληνες στις ευρωεκλογές αναπόφευκτα δεν θα ψηφίσουν μόνο για το ποια Ευρώπη προτιμούν. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποδοκιμάσουν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εξουθένωση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την ιδεοληπτική πολιτική της στο χώρο των αξιών και της παιδείας και την απαράδεκτη και ανάλαφρη υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας επίσης ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες είναι ότι στην πολιτική το φινάλε αξίζει περισσότερο από την πρεμιέρα».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη με δεδομένο το κύμα λαϊκισμού και ευρωσκεπτικισμού που εμφανίζεται έντονο, ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ΕΕ απομακρύνθηκε από τη μεγάλη ιδέα της ευρωπαϊκής κοινοπολιτείας που είχαν αναδείξει οι οραματιστές της» και σημείωσε ότι «το στοίχημα είναι να αναχαιτίσουμε αυτή την επικίνδυνη τάση και να αναδείξουμε πραγματική πολιτική ευρωπαϊκή ηγεσία που θα έχει τη δύναμη να ξαναεμπνεύσει τους λαούς και να οριοθετήσει ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι «η ψήφος των Ελλήνων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι βαρύ πιστοποιητικό προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αξίες και έγκρισης σύγχρονων πολιτικών που έχει ανάγκη η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα