Ε. Ράμα: Ανακοίνωσε πρόγραμμα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα

Μέσω ανακοίνωσής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αναδημοσίευσε και η αλβανική πρεσβεία στη χώρα μας, εξαγγέλθηκε η έναρξη προγράμματος εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται η αλβανική και η ελληνική σημαία με φόντο την Ακρόπολη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας, «Δάσκαλοι για την Ελλάδα», το οποίο αποσκοπεί στην εκμάθηση αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στη συνέχεια θα επεκταθεί και στη διδασκαλία λογοτεχνίας και ιστορίας της Αλβανίας.

Βεβαιώς, το πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας των γονιών τους για παιδιά με καταγωγή από τη γειτονική χώρα, είναι κάτι που χαρακτηρίζεται θετικό. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να φανεί το περιεχόμενο του μαθήματος ιστορίας, καθώς στη γείτονα η διδασκαλία γίνεται σε μια ύλη που εμπεριέχονται πολλά στοιχεία αλυτρωτισμού.

Η ανακοίνωση Ράμα για το πρόγραμμα «Δάσκαλοι για την Ελλάδα»:

Η Πρεσβεία της Αλβανίας ενημερώνει την έναρξη της διαδικασίας συλλογής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, για το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, «Δάσκαλοι για την Ελλάδα».

Το πρόγραμμα αυτό έχει στη βάση του την εκμάθηση αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και στη διδασκαλία λογοτεχνίας και ιστορίας της Αλβανίας.

Η Πρεσβεία καλεί όλους τους καθηγητές των αδειούχων καθηγητών Αλβανικής γλώσσας να υποβάλουν αίτηση στην κλειστή διεύθυνση www.mesuespergreqine.gr (ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί σύντομα) για να εκφράσουν ετοιμότητα και να παρουσιάσουν μόνο το έγγραφο της άδειας εκπαιδευτικού.

Επίσης, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε εκπαιδευτικά μαθήματα για να δώσουν μάθημα στην αλβανική γλώσσα και να λάβουν πιστοποιητικό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν αίτηση.

Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται οικονομικά από την αλβανική κυβέρνηση και όλοι οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν μηνιαίο μισθό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού.

Ανοιχτές οι αιτήσεις έως 30 Ιουνίου 2024

Αδελφικά,

Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα