Ε. Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόνσον

Κυλάει αντίστροφα ο χρόνος για την εφαρμογή του σχεδίου του Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με το Brexit. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιθυμεί την έξοδο με κάθε κόστος, με ή χωρίς συμφωνία, θέτοντας καταληκτική ημερομηνία στα τέλη Οκτωβρίου. Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να τον… συνετίσουν, τονίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερη η εφαρμογή συμφωνίας, ώστε να μειωθούν οι «κραδασμοί» στη Βρετανία, αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την έξοδο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να ξεκινήσει τάχιστα τις συνομιλίες με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, κατά την οποία ο βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε στον Μακρόν τις τελευταίες του προτάσεις για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ, δήλωσε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τις τελευταίες του προτάσεις. Ο πρόεδρος του είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν τάχιστα με την ομάδα του Μισέλ Μπαρνιέ μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να αξιολογηθεί στο τέλος της εβδομάδας αν είναι πιθανή μια συμφωνία που θα σέβεται τις αξίες της ΕΕ», είπε η ίδια πηγή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Νέα