Ε. Καϊλή: Ποινική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας και στην Ελλάδα

Παρέμβαση στην υπόθεση της Εύας Καϊλή έκανε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας Εφετών, Χρήστος Μπαρδάκης.

Με παραγγελία του, προς δύο επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Μπαρδάκης ζητά να διενεργηθεί και στην Ελλάδα ποινική έρευνα για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, ωστόσο, βασική προϋπόθεση γι΄ αυτό, είναι να μην διώκεται η κυρία Καϊλή στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπαρδάκη, οι δύο επίκουροι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος καλούνται να ερευνήσουν την ενδεχόμενη τέλεση από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Άμεσα, οι δύο εισαγγελείς θα ζητήσουν από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή καθώς και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της εν Ελλάδι ποινικής έρευνας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα