

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 161 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 12-16 Απριλίου.
Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ξεχωρίζει η επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που είχε ανακοινώσει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ στις αρχές του έτους.
Ειδικότερα:
1. Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές:
– 13,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 24.084 δικαιούχους για αναδρομικά κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων, με κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.
– 23.783 ευρώ θα καταβληθούν σε 25 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας και μητρότητας.
2. Στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 12-16 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής καταβολές:
– 11,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 460 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
– 836.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.050 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
– Τέλος, 9.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 20 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.
3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν κατά την περίοδο 12-16 Απριλίου οι εξής καταβολές:
– 80 εκατ. ευρώ σε 370.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Από το ποσό αυτό, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν σε δώρα Πάσχα και προκαταβολές ανεργίας.
– 40 εκατ. ευρώ σε 32.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
– 14 εκατ. ευρώ αφορούν σε 31.000 δικαιούχους που συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
– 500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Σημειώνεται ότι για την εν λόγω περίοδο δεν υπάρχουν προγραμματισμένες καταβολές από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΠΕΚΑ.
Σχετικά Νέα
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό.
Καιρός: Γενικά αίθριος το Μεγάλο Σάββατο με ήπιες θερμοκρασίες – Πού αναμένονται βροχές
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (19/4) με εξαίρεση τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα.
CNN: Η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία
Η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία ως μέρος.
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα, Μ. Σάββατο
Kατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα ως εξής:.