Ε. Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά Τσίπρα – Ο Πολάκης με στοχοποιεί

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, κατηγορώντας τον πρώτο ότι «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ», και τον δεύτερο ότι επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον της εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 η Έφη Αχτσιόγλου συνέχισε την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην ίδια και στον συνυποψήφιό της, καθώς και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας τη στάση τους απέναντί της.

Η πρώην υπουργός Εργασίας, αφού επέρριψε τις ευθύνες στα δύο παραπάνω στελέχη για την πολεμική που επικρατεί στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της» και σημείωσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή» για να συμπληρώσει πως «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι η «ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά» και κάλεσε την άλλη πλευρά, όπως είπε, να αποδείξει ότι «είναι ικανή να κρατήσει το βάρος της ενότητας».

«Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολικής έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε.

Σχετικά με όσα λέγονται για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από μέρους της, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μου ανέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και στην αντιπολίτευση μου ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών, τον βασικό τομέα της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση.

Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τέσσερα στελέχη: εμένα, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Προσβάλει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί υπονόμευσης, καθώς δεν τον φέρουν ικανό να αντιληφθεί ότι κάποιοι τον υπονομεύουν».

Η κ. Αχτσιόγλου επιχείρησε να αναδείξει τη διαφορά της με τον συνυποψήφιό της Στέφανος Κασσελάκη, για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι έχει πολιτικό σχέδιο, εμπειρία και τρόπο δουλειάς που τον έχει αποδείξει όσο ήταν και υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε «Θεωρώ αναγκαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο για να επανέλθει στην εξουσία. Προφανώς έχει ταυτότητα στην Αριστερά, αλλά ορθώς κινείται μέχρι τους ανθρώπους που κινούνται μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Η κοινωνία έχει ανάγκη προοδευτικής διεξόδου ό,τι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη».

Για το ότι εμφανίζεται «ξύλινη» προς τα έξω, η Έφη Αχτσιόγλου είπε «Βλέπω την ανάγκη, όχι λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς ως πρόσωπα, να ξέρουν κάτι για την ζωή τους,. Κάθε φορά που είπα κάτι για την ζωή μου, για το παιδί μου, είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαι τόσο αυστηρή, ας το πούμε έτσι, διότι έχω μέσα μου συνεχώς το συναίσθημα της ευθύνης ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, ίσως για αυτό».

Καταλήγοντας επεσήμανε πάντως ότι αν η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή «Θα αξιοποιήσω τον Στέφανο Κασελάκι την επόμενη ημέρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα