Έ. Αχτσιόγλου: Κυβερνητική αδιαφορία στον αυτόματο πιλότο

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Καθίστανται δε», όπως υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου, «ακόμα πιο προβληματικές σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού».

«Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή υποχρεώνονται, εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας, να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα. Τα φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση», σημειώνει η βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «Το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ επ’ ουδενί δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «Δύο τινά ισχύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει».

«Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο», καταλήγει η βουλευτής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα