Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία συγκεκριμένη ευθύνη

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Γεραπετρίτης επανήλθε χθες στο ανθρώπινο λάθος, μια λογική που εξοργίζει την κοινωνία», τόνισε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι συγκεκριμένες, όμως η ΝΔ είτε μιλάει για ανθρώπινο λάθος είτε επιχειρεί διάχυση ευθυνών, πρόκειται για κλασική μεθοδολογία συγκάλυψης», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η τραγωδία είχε ανθρωπογενή αίτια που σχετίζονται με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης».

Παράλληλα η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «ο Κ. Καραμανλής, 8 μέρες πριν το δυστύχημα, σήκωνε τη φωνή στους βουλευτές που αναδείκνυαν το πρόβλημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων λέγοντας “ντροπή σας, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, πάρτε το πίσω”, ενώ δεν είχε λάβει υπόψη ούτε τα εξώδικα των εργαζομένων που έλεγαν ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας. Το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Αθήνα απαξιώθηκε επί ΝΔ και έπαψε να λειτουργεί από το 2020. Το προσωπικό στον σιδηρόδρομο από 1200 άτομα το 2019 τώρα είναι 750, η τηλεδιοίκηση από τη Λάρισα μέχρι τους Νέους Πόρους καταστράφηκε το καλοκαίρι του 2019 και δεν αποκαταστάθηκε. Όλες αυτές ήταν ενέργειες και παραλείψεις απαξίωσης του σιδηροδρόμου την τελευταία τετραετία, οι οποίες αν δεν είχαν γίνει και διατηρούνταν οι δικλίδες ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα».

Επίσης σημείωσε ότι «ο αρμόδιος υπουργός τετραετίας ή δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα. Τίποτα από τα δύο δεν συγχωρείται. Είχε εξώδικα στα χέρια του άρα δεν μπορεί να επικαλεστεί πραγματικά ότι δεν ήξερε. Εφόσον το γνώριζε και προκαλούσε υπάρχει εγκληματική πολιτική αμέλεια από την πλευρά του. Ο κ. Καραμανλής κρύφτηκε επί μέρες και είναι διατεθειμένος να ξανακατέβει στις εκλογές. Η θέση της παράταξής του ποια είναι; “Ας τον κρίνει ο κόσμος”;».

Η τομεάρχης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε επίσης ότι «υπάρχει ένα ηθικό θέμα για τον κ. Ντογιάκο, καθώς ο γιος του ήταν μετακλητός του βασικού υπευθύνου υπουργού για την τραγωδία». Σχολίασε, τέλος, ότι «η επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Ντογιάκο είναι ουσιαστικά εντολή, ώστε το αποτέλεσμα που θα βγάλει η επιτροπή, την οποία ο κ. Μητσοτάκης όρισε, να γίνει μέρος της δικογραφίας, δηλαδή αποδεικτικό υλικό. Όμως η δικαιοσύνη θα κρίνει με βάση τους κανόνες της ποινικής δικονομίας, όχι με βάση τους όρους που θέλει ο κ. Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα