Ε. Αχτσιόγλου: Για όλα υπάρχει ένα όριο. Σήμερα απαντώ.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου σε ένα σύντομο βίντεο απάντησε στις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται σχετικά με τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος επίσης είχε διαψεύσει τα σενάρια αυτά «διρρέοντας» την άποψη του στον έγκριτο δημοσιογράφο της Αυγής Θανάση Καρτερό. Στη δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών των του Αλέξη.

Ολόκληρη η δήλωση της

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν να κάνω αυτό το βίντεο, όμως για όλα υπάρχει ένα όριο.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άντρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μία ερωτική σχέση που με οδήγησε στη θέση ευθύνης.

Έμαθα να κλείνω τα αυτιά μου και να κάνω αυτό που ξέρω καλά να δουλεύω σκληρά και να μιλάω πολιτικά.

Όμως σήμερα είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω, διότι οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ και μάλιστα μπροστά σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία: αυτή της ανάδειξης του νέου προέδρου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, του κόμματος μου.

Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μιντιακά και στο σοσιαλμιντιακά κέντρα συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα αδιανόητα σνάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υβριστικά επίθετα ακόμη και κραυγές για «προδότες».

Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Είμαι ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μου.

Το ξέρετε αυτό, το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό.

Για αυτό είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους, όχι για μένα αλλά για την ποιότητα της Δημοκρατίας και για τη δημοκρατία στην παράταξή μας.

Και για τον ίδιο λόγο ζητώ και από τον υποψήφιο μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο: να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών των του Αλέξη.

Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο βίντεο που θα με δείτε να μιλάω για τέτοια πράγματα, μόλις με ξαναδείτε -σύντομα δηλαδή- θα με δείτε όπως ξέρετε: να μιλάω για την ουσία της πολιτικής.