

«Με δυο λόγια, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών» σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Η δήλωση:
Μετά τις επιλεκτικές διαρροές η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ο λογαριασμός έρχεται ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται άρα η μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Μέρος μόνο των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθεί επιλεκτικά, αλλά όχι σε χαμηλές συντάξεις, οδηγώντας έτσι σε μια ανάποδη αναδιανομή.
Την ίδια στιγμή έρχεται και η αχρείαστη αύξηση των εισφορών κατά 20% για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και η επαναφορά του άδικου συστήματος των κλάσεων που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των χαμηλότερων.
Με δυο λόγια, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός και αν είναι μετακλητοί των υπουργικών γραφείων όποτε και θα βολευτούν λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη.
Οι υπόλοιποι θα μείνουν με την απορία γιατί αλλιώς τα έλεγε ο κ. υπουργός.
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.