Ε. Αχτσιόγλου: Αύξηση σε 20 φόρους από τις νέες αντικειμενικές της ΝΔ

«Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας την Τετάρτη (9/6) στον Realfm 97,8, επισημαίνοντας, παράλληλα, τον «κίνδυνο λουκέτου» και την «αδυναμία αποπληρωμής οφειλών, είτε προς το δημόσιο είτε προς τράπεζες και προμηθευτές» για «μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Η ίδια υπογράμμισε ότι «προμηνύεταιένα ντόμινοπου μπορεί να παρασύρει και υγιείς επιχειρήσεις», ενώ «τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των εργαζομένων συμπιέστηκαναπό την πανδημία και την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «έχει ευθύνη για τη βαθιά ύφεση του 2020 και την καταρράκωση του ΑΕΠ.Θα υπάρξουν κάποιοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2021, αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης, ούτε πρέπει να επιχαίρει. Είναι φυσική εξέλιξη μετά από τόσο βαθιά ύφεση».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφε, επιπλέον, ότι «η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επούλωση των πληγών της κρίσης, για την έλλειψη ρευστότητας, την προστασία των θέσεων εργασίας, τώρα που τελειώνουν οι αναστολές, και για το ιδιωτικό χρέος».

Ειδικά για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους είπε ότι «είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» και «η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι σοβαρό, αντιθέτως απειλεί με τον Πτωχευτικό Κώδικα».Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., συμπλήρωσε, παρουσίασε «μία πολύ συγκροτημένη πρόταση -ρεαλιστική και εφαρμόσιμη- για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα χρέη της πανδημίας, καθώς και ένα συνολικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών των πολιτών με προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για την επόμενη μέρα, ειπώθηκε ότι «το σχέδιο της ΝΔγια το Ταμείο Ανάκαμψηςείναι μη συμπεριληπτικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, εργαζόμενοι και νοικοκυριά, δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, λόγω των επιλογών που κάνει η κυβέρνηση στα εργασιακά και στον Πτωχευτικό Κώδικα».

Για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη αύξησησε πάρα πολλές ζώνες. Αυτό συμπαρασύρει τον ΕΝΦΙΑ και θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις για λαϊκά και μεσαία στρώματα.Ιδίως αν δει κανείς τι έκανε με τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ, που τροποποίησε τη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ για να ελαφρύνει πολύ μεγάλες περιουσίες, προχωρώντας σε αντίστροφη αναδιανομή το 2019.Συμπαρασύρονται,επίσης, άλλοι20 φόροι. Η ΝΔ, που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση, φέρνει γενικευμένη αύξηση φόρων και λέει στα νοικοκυριά “ας κάνουν τα κουμάντα τους”».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα