Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 3rd, 2016

Eννέα μέχρι τώρα οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

b43db90d4ad1afd5dd9524555f9a79b2_XLΣε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Λιμενικού, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί νότια της Κρήτης.

Υπάρχουν ακόμα φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο 25 μέτρων ξύλινο σκάφος παραμένει άγνωστος.

Τριακόσιοι-σαράντα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα νερά. Νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτίμησε πως περίπου 700 άτομα επέβαιναν στο σκάφος.

Το Λιμενικό έχει έως τώρα αποφύγει να προβεί σε κάποια εκτίμηση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, καθώς και οι ίδιοι οι επιζώντες δεν είχαν καλή εικόνα για το πόσα άτομα συνταξίδευαν μαζί τους.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέοντα σκάφη που έχουν αναπτύξει σωσίβιες λέμβους καθώς σκάφη του λιμενικού σώματος. Στις έρευνες συνδράμουν ένα αεροσκάφος του λιμενικού σώματος και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Το ναυάγιο έλαβε χώρα 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, σε περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με προγενέστερα στοιχεία από το Λιμενικό, 242 από τους διασωθέντες θα μεταφερθούν στην Ιταλία, 75 θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο, 16 στην Τουρκία και επτά στη Μάλτα. Η χώρα μας δεν θα παραλάβει κανέναν.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo