

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο ένοπλο στη διάρκεια επιδρομής που οδήγησε σε συγκρούσεις στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας και οργανώσεις μαχητών.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως υπάλληλός του, μία γυναίκα, τραυματίστηκε επίσης σοβαρά.
Ο 32χρονος που σκοτώθηκε ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, ένοπλης πτέρυγας του κινήματος Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με συγγενείς.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά, και ανταπέδωσαν, στη διάρκεια αποστολής για τη σύλληψη φερόμενων ως μελών της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Ένα όπλο και δώδεκα βόμβες κατασχέθηκαν επίσης κατά την επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν ένα σπίτι που ανήκε στην οικογένεια του νεκρού και ένα αρτοποιείο, σύμφωνα με μάρτυρες.
Η βία στη Δυτική Όχθη έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 15 μήνες με αύξηση των ισραηλινών επιδρομών, επιθέσεις από Παλαιστινίους στους δρόμους και επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά.
Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, για την οποία οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους, στον πόλεμο του 1967. Είναι ένα από τα εδάφη στα οποία οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν το κράτος τους.
Από τότε το Ισραήλ έχει εποικίσει την περιοχή, ενώ οι Παλαιστίνιοι είναι χωρισμένοι ανάμεσα σε μια υποστηριζόμενη από τη Δύση διοίκηση και τους ισλαμιστές ενόπλους της Χαμάς που απορρίπτουν τη συνύπαρξη με το Ισραήλ.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.