

Μια άλλη εκδοχή για τις συνθήκες της τραγωδίας με τον διαμελισμό του 22χρονου Βρετανού από έλικα σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα έδωσε ο 20χρονος φίλος του, Τζακ Στάντον Γκλιβς που επέβαινε μαζί του.
«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα», είπε στη “Daily Mail” ο φίλος του αδικοχαμένου 21χρονου.
Και συνέχισε: «Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».
Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο και επέστρεφαν από τη Μύκονο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Βρετανία. Προσγειώθηκαν στην Αθήνα στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας , όταν και έγινε το δυστύχημα.
Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η «Sun», ανέφεραν ότι πιθανότατα ο 21χρονος Jack Fenton χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου, ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie.
Τι δήλωσε ο υπεύθυνος των ερευνών
Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε νωρίτερα ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο έχοντας το τηλέφωνό του στο αυτί.
«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!” (Stop! Stop!). Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό».
Ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι τεχνικοί
Για το τραγικό περιστατικό διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.