Δυσαρέσκεια Κρεμλίνου για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών από τη Φινλανδία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη Δευτέρα τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Φινλανδίας να κλείσει τα περάσματα στα σύνορα με τη Ρωσία, λέγοντας ότι αντανακλά την υιοθέτηση αντιρωσικής στάσης από το Ελσίνκι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απέρριψε επίσης την κατηγορία της Φινλανδίας ότι η Ρωσία ωθεί σκόπιμα τους παράτυπους μετανάστες προς τα σύνορα και δήλωσε ότι οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ακολουθούν όλες τις οδηγίες.

Η Φινλανδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και – από φέτος – του ΝΑΤΟ, έκλεισε τέσσερα συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία το Σάββατο, καθώς το Ελσίνκι προσπαθεί να σταματήσει τη ροή των αιτούντων άσυλο που, όπως λέει, υποκινήθηκε από τη Μόσχα.

Η Φινλανδία και η Ρωσία μοιράζονται συνοριακή γραμμή μήκους 1.340 χιλιομέτρων, που αποτελεί και εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίπου 300 αιτούντες άσυλο, οι περισσότεροι από το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τη Συρία, έφτασαν αυτήν την εβδομάδα στη Φινλανδία, σύμφωνα με τη συνοριοφυλακή.

 

 

Πηγή    Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα