

Αυξήσεις από το 2024 στο επίδομα ανεργίας που χορηγεί η ΔΥΠΑ. Το επίδομα ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί από το νέο έτος κατά 23,95 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 502,95 ευρώ από 479 ευρώ που είναι σήμερα, εάν οι μισθοί των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αυξηθούν κατά 5%.
Στο ποσό αυτό υπολογίζεται πως θα εξαιρεθούν οι πρώτοι 2 μήνες του έτους (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου), οπότε οι δικαιούχοι θα πάρουν το 70% με 80% των αποδοχών τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα λαμβάνουν επί το 12μηνο δεν θα υπερβαίνει τα 5.748 ευρώ. Πάντως εκτιμάται πως αυτό δεν θα αφορά όσους ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης και ενεργού εργασίας.
Ποιοι άλλοι θα δουν αύξηση
Αλλά και το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων εκτιμάται πως θα αυξηθεί. Σημειώνεται δε πως από το 2012 οι μακροχρόνια άνεργοι παίρνουν επίδομα ύψους 200 ευρώ και αυτό αναμένεται να αυξηθεί έως και 100 ευρώ δηλαδή να φτάσει μέχρι και τα 300 ευρώ. Αύξηση αναμένεται να δουν και οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Υπενθυμίζεται πως αυτοί παίρνουν σήμερα 300 ευρώ για διάστημα 5 μηνών.
Σχετικά Νέα
Wall Street: Σε υψηλά ο S&P 500 για τέταρτη ημέρα, πτώση για τον Nasdaq
Με θετικά πρόσημα κατέληξαν να κλείνουν οι δείκτες στη σημερινή (15.5.2025) συνεδρίαση της Wall.
Eurostat: Ανάπτυξη 0,3% για την ευρωζώνη και την ΕΕ στο α’ τρίμηνο του 2025
Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2025, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο.
ΣΕΣΜΑ: Προτάσεις για έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό αναπτυξιακό νόμο
Τις προτάσεις του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου.
Η Fais Group απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην Gencom Ltd
Την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Gencom Ltd με έδρα τη Λευκωσία ανακοίνωσε η.