

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα ενεργοποιήσει μέσα στον μήνα ειδικό βοήθημα ανεργίας ύψους 718 ευρώ με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων ανέργων που για κάποιο λόγο δεν έχουν δικαίωμα λήψης της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Το επίδομα θα χορηγείται κάθε χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε τέκνο. Αποδέκτες του βοηθήματος θα είναι περίπου 18.000 άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, θύματα έμφυλης βίας και βίας εμπορίας ανθρώπων, αποφυλακισμένοι και απεξαρτημένοι. Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.
Οι παροχές που καταργήθηκαν
Το ειδικό βοήθημα των 718 ευρώ θα αντικαταστήσει τις τρεις παροχές που καταργήθηκαν τις οποίες ελάμβαναν ειδικές κατηγορίες ανέργων καθώς σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ τα εν λόγω βοηθήματα δεν ήταν όσο θα έπρεπε στοχευμένα με αποτέλεσμα να έχουν μικρό αριθμό αποδεκτών.
Η υποκατάσταση των βοηθημάτων από τη νέα παροχή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΥΠΑ, δεν σημαίνει μείωση της χρηματοδότησης προς τις ευάλωτες ομάδες. Αντιθέτως το κονδύλι από τον προϋπολογισμό του φορέα αυξάνεται κατά 3 εκ και από 10 εκ. ευρώ το 2023 θα ανέλθει σε 13 εκ. το 2024.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ-Κίνα: Συνεχίζονται σήμερα οι διμερείς εμπορικές συνομιλίες στη Γενεύη
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα συναντώνται πάλι σήμερα (11.5.2025) στη Γενεύη,.
Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβη στην Καπέλα Σιστίνα στις εκλογές του Πάπα
Ο 79χρονος καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συμμετείχαν στο.
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.
Καιρός: Συννεφιασμένο σκηνικό, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ψυχραίνει ο καιρός όσο μπαίνουμε στη νέα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.