ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι ενστάσεις για το ειδικό πρόγραμμα ρητινεργατών – Η διαδικασία

Από σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ έως και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 2μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτιολογική ένσταση με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στο https://www.dypa.gov.gr για το ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ  που αφορά στην απασχόληση ανέργων στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν  ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για το Δ’ κύκλο της δράσης «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» του οποίου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ωφελούμενων και αποκλειομένων αναρτήθηκαν χθες στο www.dypa.gov.gr.

Η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθεί  είναι η εξής:

dypa.gov.gr

→ Προγράμματα Απασχόλησης

→ Κλειστά Προγράμματα προς υποβολή αιτήσεων

→ Προγράμματα για ανέργους → Προγράμματα Απασχόλησης στον Δημόσιο Τομέα

→ Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ στην καρτέλα της αίτησής τους ή

Από τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον προσωρινό πίνακα αποκλειομένων.

Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να επισυνάψετε τα δικαιολογητικά

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα

Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των πυρόπληκτων ρητινεργατών και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος. Ο Δ΄ κύκλος του προγράμματος αφορά σε 64 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 7 έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ. Και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της ΔΥΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα