Δύο βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετερώθηκαν στην Έσση

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Έσση της Γερμανίας ανάγκασε 2.500 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προσωρινά, για λόγους ασφαλείας.

Οι βόμβες, μία γερμανική 250 κιλών και μία αμερικανική 50 κιλών, βρέθηκαν χθες Δευτέρα 24 Ιουνίου σε βιομηχανική ζώνη στην πόλη Γκίσεν του κρατιδίου της Έσσης. Οι δύο βόμβες εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη.

Η μία από αυτές αναμενόταν να εξουδετερωθεί με τη χρήση δυναμίτιδας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας των 250 κιλών, που ήταν πολύ παραμορφωμένη και δεν ήταν δυνατό να εξουδετερωθεί αλλιώς, ενώ η μικρότερη επρόκειτο να εξουδετερωθεί με άλλα μέσα.

Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 800 πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής, απομακρύνθηκαν για κάποιες ώρες από τις εστίες τους το βράδυ, πριν από την έκρηξη.

Βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίζονται συχνά στη Γερμανία, ειδικά στο Βερολίνο, όπου πρόσφατα βρέθηκε και καταστράφηκε αμερικανική βόμβα κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.

Προχθές Κυριακή, βόμβα που πιθανόν χρονολογείτο επίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξερράγη σε χωράφι στη δυτική Γερμανία, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα αλλά ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, που επικαλείται ειδικούς, υπολογίζεται ότι το 10% των εκατομμυρίων βομβών που ερρίφθησαν στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν έχουν εκραγεί.

Σχετικά Νέα