Δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας

Χτες ημέρα Σάββατο έγιναν συνολικά 80 δειγματοληψίες στο λιμάνι της Ραφήνας από ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεφαν από τις Κυκλάδες. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του rpn.gr, από τα τεστ στο λιμάνι της Ραφήνας, δύο είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδ,α την πληροφορία επιβεβαιώνει η υπεύθυνη των δειγματοληπτικών ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας.

Μάλιστα, την είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνεται πως σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 284 κρούσματα σε μία ημέρα, δηλαδή υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κατά 20 σε σχέση με το Σάββατο αλλά και με τις προηγούμενες ημέρες.

Από αυτά τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχετικά Νέα