

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον του νότιου Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε το γενικό επιτελείο του ισραηλινού στρατού με ανακοινωθέν του.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές ως εδώ.
Η μία από τις ρουκέτες προκάλεσε την ενεργοποίηση των σειρήνων της αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασντότ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.
“Το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος ενεργοποιήθηκε για την αναχαίτιση κατά τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πάντως διευκρίνισε ότι οι δύο ρουκέτες δεν αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.
Η εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.
Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών καταγράφηκαν μερικές ημέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας ενός από τα σημαντικότερα στελέχη της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή όπου κυβερνά η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Είχε σκοτωθεί τη 12η Νοεμβρίου 2019 σε στοχευμένο πλήγμα που έγινε με συντονισμό του στρατού και της υπηρεσίας αντικατασκοπίας (της Σιν Μπετ) στο διαμέρισμά του. Είχε επίσης σκοτωθεί η σύζυγός του.
Σε αντίποινα είχαν εκτοξευθεί σχεδόν 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄: Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και κάνει τα πάντα
Ότι μίλησε με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.
Η Πολωνία κλείνει προξενείο της Ρωσίας, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για δολιοφθορά
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός προξενείου της Ρωσίας, αφού.
Η Ουγγαρία ακυρώνει συνομιλίες με την Ουκρανία για τα δικαιώματα μειονοτήτων
Η Ουγγαρία ακύρωσε συνάντηση με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή ειδικών στα δικαιώματα μειονοτήτων,.