Δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν 9ωρη πτήση κοντά στην Αλάσκα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από την θάλασσα κοντά στην Αλάσκα κάνοντας την διευκρίνιση ότι παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο.

Τα Tu-95, γνωστά ως Bears στο ΝΑΤΟ, πέταξαν για 9 ώρες συνοδευόμενα από μαχητικά SU-30SM επάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα και την Θάλασσα Τσούκτσι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

“Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμφωνία με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου”, δήλωσε διοικητής της Ρωσικής Αεροπορίας Μακρού Βεληνεκούς αντιπτέραρχος Σεργκέι Κόμπιλας.

Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας (NORAD) δήλωσε ότι εντόπισε τέσσερα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να επιχειρούν εντός της Ζώνης Αναγνώρισης της Αεροπορικής Αμυνας της Αλάσκας (Adiz).

“Τα ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον αμερικανικό και τον καναδικό εναέριο χώρο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της NORAD.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναβίωσε το 2007 την πρακτική της σοβιετικής εποχής σύμφωνα με την οποία ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποιούσαν συστηματικά πτήσεις εκτός των ρωσικών συνόρων.

Το τετρακινητήριο Tu-95 με έλικες αντίστροφης περιστροφής είναι το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα