Δύο νεκροί και επτά τραυματίες από επίθεση εναντίον των Σιχ στο Αφγανιστάν

Δύο νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης ενόπλων, που σημειώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν στην Καμπούλ σε ναό των Σιχ, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Για την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε με χειροβομβίδα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ μεταξύ των δύο νεκρών είναι ένας πιστός Σιχ σκοτώθηκε στην επίθεση και ένας μαχητής των Ταλιμπάν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του διοικητή της Καμπούλ.

Οι αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι οι δυνάμεις τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή και ότι πλέον δεν απειλείται από τους επιτιθέμενους, ενώ εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για τις εσωτερικές υποθέσεις υποστήριξε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν παγιδεύσει και ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά, αλλά τα πυροδότησαν προτού αυτό να φτάσει στον στόχο του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος των Ταλιμπάν το αυτοκίνητο που είχαν παγιδεύσει εξερράγη κοντά στον ναό των Σιχ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ενώ όπως είπε οι δικές τους δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας εξέφρασε ανησυχία μετά την είδηση για την επίθεση. «Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και περιμένουμε περαιτέρω πληροφορίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Αριντάμ Μπάγκσι.

Στο Αφγανιστάν ζουν περίπου 200 Σιχ, έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου τη δεκαετία του 1970, με την κοινότητα να αποτελεί τα τελευταία χρόνια στόχο πολλών επιθέσεων. Η πλέον αιματηρή ήταν εκείνη τον Μάρτιο του 2020, όταν οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν σε ναό στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε στοχοποιήσει ξανά τους Σιχ σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2018 στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τότε τη ζωή τους 19 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα