Δυναμικό ξεκίνημα στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε θέσεις εργασίας με ρυθμό ρεκόρ τον Ιούνιο.

O Dow Jones πραγματοποιεί άλμα 1,6% στις 26.157 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 1,39% υψηλότερα στις 10.299 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,47% στις 3.161 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Η ενίσχυση της απασχόλησης έρχεται να προστεθεί σε σειρά οικονομικών δεικτών που δείχνουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως η μεταποίηση και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη του στοιχεία ως τις 12 Ιουνίου και ως εκ τούτου η έκθεση δεν αποτυπώνει το νέο κύμα «λουκέτων» σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,68% χαμηλότερα στα 1.767 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 0,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 8,3%. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, αναλυτής αναβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής της εταιρείας του Έλον Μασκ στα 2.000 δολάρια.

Σχετικά Νέα