

«Όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ πολλά από τα έκτακτα μέτρα τείνουν να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα», τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «οδηγούμαστε ταχύτατα σε μια έκρηξη των ανισοτήτων και σε μια τριχοτόμηση της κοινωνίας, με ένα τμήμα της να “κλείνει” οριστικά, δηλαδή να καταστρέφεται και να μένει χωρίς μέλλον και προοπτική, ένα άλλο να επιβιώνει όπως-όπως με ανασφάλεια και ένα τρίτο να δείχνει ότι διαθέτει αντοχές να αντεπεξέλθει».
Σημειώνει ότι η κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και πως «το μέλλον θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των ίδιων των κοινωνιών και από τις δυνατότητες πρωτίστως των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να συγκροτήσουν ένα κοινό πολιτικό σχέδιο και μια νικηφόρα πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία». Τονίζει ότι το σχέδιο της Αριστεράς στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού «είναι ο μόνος όρος για τη διάσωση της κοινωνίας». Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι «η σύγχρονη μορφή πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς».
Σχετικά Νέα
-
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Τήνο παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε.
-
Την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Κ. Μητσοτάκης
Ο ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την.
Κ. Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους, αφού το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά;
«Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κατά το Μεγάλο Σάββατο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας θα παρακολουθήσει αύριο Μεγάλο Σάββατο την Ακολουθία.