Δραγασάκης: Πιο τολμηρά μέτρα στήριξης για να μην είναι αύριο πιο δύσκολη η ανάκαμψη

Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο τολμηρά μέτρα στήριξης εργαζομένων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για να μην είναι αύριο πολύ πιο δύσκολη η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση, ζητά ο Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή και τη χθεσινή απόφαση του Ecofin.

«Ο κίνδυνος για μια ανεξέλεγκτη ύφεση είναι πλέον ορατός», αναφέρει σε δήλωση του ο Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνει ότι τώρα που και επίσημα το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει παγώσει, «η κυβέρνηση πρέπει: α) να προχωρήσει σε πιο τολμηρά μέτρα στήριξης εργαζόμενων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων

β) να αντιμετωπίσει τη λειτουργική παράλυση του κράτους και των τραπεζών ώστε τα μέτρα που εξαγγέλλονται να μην μένουν στα χαρτιά».

Ο πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «όπως η κυβέρνηση ζητεί από τους πολίτες να αποδεχθούν πρωτόγνωρους περιορισμούς για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έτσι και η ίδια έχει την υποχρέωση να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας και να δημιουργήσει επαρκή αναχώματα στην εξάπλωση της ύφεσης».

Σημειώνει ότι «αυτό θα κρίνει και την επόμενη μέρα για τη χώρα» και πως «αν δεν υπάρξει τώρα επαρκές ανάχωμα στο κλείσιμο επιχειρήσεων, την ανεργία και την απώλεια εισοδήματος, αύριο θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση.

Σχετικά Νέα