

«Αντίπαλός μας δεν εiναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά ένας συνασπισμός συμφερόντων που συγκροτείται γύρω από τη ΝΔ, όπως ο ΣΕΒ και τα ΜΜΕ, ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Γι’ αυτό είναι αναγκαίος ένας μεγάλος και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ -ποσοτικά και ποιοτικά- ως κορμός μιας ευρείας αριστερής, προοδευτικής παράταξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας στην εκδήλωση του ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης
Ο Γιάννης Δραγασάκης, στην παρέμβασή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης, τόνισε ακόμα:
· Από την πρώτη μέρα καταρρέουν οι προσδοκίες που καλλιέργησε η ΝΔ, όπως αυτή για «μεγάλη ανάπτυξη». Καταργεί την 13η σύνταξη, δε λέει τι θα κάνει με τον κατώτατο μισθό, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα.
· Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στήριξε τα αδύναμα στρώματα, σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ υπό ευνοϊκές συνθήκες κάνει το αντίθετο. Αυτή είναι η διαφορά.
· Η μεσαία τάξη ήλπιζε μετά τις υποσχέσεις της ΝΔ, όμως αυτό που βλέπουμε είναι λίγες, άνισες και άδικες φοροελαφρύνσεις.
· Οι πολιτικές της κυβέρνησης συνοψίζονται σε: Διεύρυνση ανισοτήτων και αδικιών, αβεβαιότητα προς τις πολιτικές.
· Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί υβρίδιο νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων.
· Εμείς είχαμε όραμα ένα άλλο μοντέλο, όπως έδειξε η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που δημιουργήσαμε. Η ΝΔ, αντίθετα, μας επαναφέρει στο μοντέλο που είχαμε πριν από την κρίση.
· Αντίπαλός μας δεν εiναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά ένας συνασπισμός συμφερόντων που συγκροτείται γύρω από τη ΝΔ, όπως ο ΣΕΒ και τα ΜΜΕ, ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Γι’ αυτό είναι αναγκαίος ένας μεγάλος και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ -ποσοτικά και ποιοτικά- ως κορμός μιας ευρείας αριστερής, προοδευτικής παράταξης. Ένας συνασπισμός κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ένα μαζικό κόμμα των μελών, προγραμματικά προετοιμασμένο για τη 2η φορά Αριστερά.
· Σε ένα διεθνές περιβάλλον κινδύνων κυβέρνηση και Πρωθυπουργός εμφανίζονται αναξιόπιστοι. Προεκλογικά χαρακτήριζαν προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα την εφαρμόζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δεδομένος και προβλέψιμος στην Ουάσινγκτον και ήρθε η Διάσκεψη του Βερολίνου χωρίς την Ελλάδα.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν. «Συμφώνησαν.
ΗΠΑ: Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα κεντρικά γραφεία της ExxonMobil και της Cheniere Energy
Τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ExxonMobil στο Τέξας των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου,.
Σ. Φάμελλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να φύγει» – Προαγγελία καταστατικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ
«Η άδικη πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει διέξοδος, και είναι προοδευτική, είναι το.
Αδ. Γεωργιάδης: Επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Λαϊκό – Προτεραιότητα η ενίσχυση της μεταμοσχευτικής δράσης στη χώρα
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος υπεβλήθη την Παρασκευή 9 Μαΐου μια 48χρονη ασθενής, που έπασχε.