Δραγασάκης: Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι εστί ΝΔ

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, επισήμανε οι πρώτοι που θα βιώσουν τις συνέπειες θα είναι όσοι θα έχουν πιστέψει τον κ. Μητσοτάκη, ψηφίζοντάς τον, οι μικρομεσαίοι, η πραγματική μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι ασφαλισμένοι. Άρα είναι χρέος μας να ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι εστί Ν.Δ.».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «ο κ. Στουρνάρας δημιουργούσε προβλήματα στην προσπάθεια της χώρας. Το κύρος της ΤτΕ έχει τραυματιστεί και ελπίζω στη συμβολή του επόμενου διοικητή για την αποκατάστασή του».

Σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο, τονίζει ότι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής και ΜΜΕ δεν επιτεύχθηκε δημόσιος διάλογος επί προγραμματικών θέσεων καθώς «η Ν.Δ. επέβαλε τη σιωπή» και υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τη μιντιακή στήριξη της Ν.Δ., το αντίθετο μάλιστα. Δεν θα θέλαμε όμως και να έχουμε τέτοιου τύπου τη στήριξη».

Για το ενδεχόμενο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία ο υπουργός σημειώνει ότι «οι πρώτοι που θα βιώσουν τις συνέπειες θα είναι όσοι θα έχουν πιστέψει τον κ. Μητσοτάκη, ψηφίζοντάς τον, οι μικρομεσαίοι, η πραγματική μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι ασφαλισμένοι. Άρα είναι χρέος μας να ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι εστί Ν.Δ.».

Αναρωτιέται, παράλληλα, «ποια προσδοκία μπορεί στ’ αλήθεια να χει η μεσαία τάξη από τη Ν.Δ.; Την επιστροφή στην εποχή του 2ου Μνημονίου με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και υπουργό τον κ. Μητσοτάκη;»

Σε ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν τον υποψήφιο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, εκτός κούρσας για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Δραγασάκης τονίζει «αν όντως η υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ, της επιλογής της Ν.Δ. και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, δεν προχωρήσει, θα είναι μια θετική εξέλιξη για την Ευρώπη, που θ’ αποτρέπει κινδύνους σε μια συγκυρία γεμάτη προκλήσεις».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «βλέπει το ρόλο του ως κέντρο ενός αστερισμού ευρύτερων δυνάμεων -της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς με τη γεωγραφική έννοια του όρου, της προόδου. Στόχος του δεν είναι η κατ’ αποκλειστικότητα εκπροσώπηση, αλλά το να λειτουργεί ως καταλύτης της συμπαράταξης»

Σχετικά Νέα