Δούρου: Παριστάνουν τους τιμητές εκείνοι που κατέστρεψαν τον τόπο

Στις ευθύνες εκείνων που «έχουν το θράσος να παριστάνουν τους τιμητές και διεκδικούν να ξαναπάρουν τα ηνία στην Περιφέρεια Αττικής – τα ηνία των ζωών μας», ενώ είναι οι ίδιοι που «κατέστρεψαν τον τόπο, μπάζωσαν τα ρέματα, έδωσαν το πράσινο φως στα αυθαίρετα, τσιμεντοποίησαν τα πάντα, έκλεισαν τις δημόσιες προσβάσεις στις παραλίες», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην KontraNews.

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου, η Περιφερειάρχης Αττικής  επισημαίνει ότι το «δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση».

«Συμβόλαιο αξιοπρέπειας» με τους πολίτες

Η κ. Δούρου τονίζει ότι έχει υπογράψει με τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής «συμβόλαιο αξιοπρέπειας», του οποίου τους όρους τηρεί «με διαρκή λογοδοσία, στήριξη της καθημερινής αγωνίας τους, βελτίωσης των μοιραίων στρεβλώσεων και παθογενειών που κληρονομήσαμε». Μιλώντας για το έργο της στα 4,5 χρόνια θητείας της στην Περιφέρεια, αναφέρεται στη «στρατηγική επιλογή» για την ανάδειξη ενός «διαφορετικού μοντέλου ηθικής, αισθητικής και αποτελέσματος, στη διοίκηση της Περιφέρειας». «Επιλέξαμε την ουσία, όχι τις κορδέλες των εγκαινίων», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «επιλέξαμε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό πολυετών προβλημάτων που κληρονομήσαμε». Η κ. Δούρου εξηγεί τα «δύο βασικά επίπεδα στόχευσης»: «δράσεις και άμεσες παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και έργα υποδομής».

Αθόρυβη δουλειά υπέρ των πολιτών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι «πρόσφατα μόλις, το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε την Περιφέρεια σχετικά με έναν διαγωνισμό για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, για το οποίο αδίκως και όχι τυχαία, κατηγορηθήκαμε για δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό. Πού είναι τώρα οι πρόθυμοι καταγγέλλοντες ψεύδη; Οι τιμητές δήθεν ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί; Εμείς πάντως είμαστε εδώ, και αθόρυβα και δυνατά δουλεύουμε για τους συμπολίτες μας».

Πήρα την πολιτική ευθύνη – Σέβομαι η Δικαιοσύνη

Τέλος, αναφερόμενη στην εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι, η κ. Δούρου, υπογραμμίζει ότι «ανέλαβα από την πρώτη στιγμή την πολιτική ευθύνη και μίλησα για όσα δεν έγιναν καλά, μπροστά στο μέγεθος μιας τέτοιας τραγωδίας. Σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν απείλησα, δεν μίλησα περί πολιτικών “διώξεων”, όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών».

«Οι επαγγελματίες περαστικοί από δημόσια αξιώματα και ανεύθυνοι ως προς τη διαιώνιση στρεβλώσεων και παθογενειών, επιχείρησαν με αποκρουστικό κυνισμό να εκμεταλλευτούν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ένας πρόσθετος λόγος, για τον οποίο επέλεξα την ταπείνωση της σιωπής, ώστε να μην προσθέσω ούτε λέξη στη συναισθηματική βαρβαρότητα όσων έμαθαν πού βρίσκονται περιοχές σαν και τη Μάνδρα και το Μάτι, όπου ζήσαμε τις δυο εθνικές τραγωδίες, μονάχα μετά από… αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε χάρτες», καταλήγει.

Σχετικά Νέα