Δουδωνής: Ο Μητσοτάκης έκανε κριτική στην αλαζονεία των στελεχών του, κλίνοντας το «Εγώ» σε όλες τις πτώσεις

Αυτή την ώρα ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Η ορκωμοσία γίνεται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια ο κ. Σαρμάς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες.

Την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο του ALPHA σχολίασε ο Παναγιώτης Δουδωνής, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες μία συνέντευξη, όπου έκανε μία κριτική στην αλαζονεία κάποιων στελεχών του, κλίνοντας την προσωπική αντωνυμία ‘Εγώ’ σε όλες τις πτώσεις. Τόσα ‘Εγώ’ δεν έχω ξανακούσει».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη κουλτούρα άσκησης της πολιτικής, εξηγώντας πως «η κριτική γίνεται στον ίδιο και στο σύστημα εξουσίας του» και προσθέτοντας πως δεν έχει καταλάβει «ποιο μήνυμα έχει πάρει» ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Δουδωνής επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 220.000 ψηφοφόρους», αντιπαραβάλλοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους και η Νέα Δημοκρατία πήρε περίπου 150.000 παραπάνω».

«Άρα, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που αύξησε τις ψήφους του σε απόλυτο αριθμό, περισσότερο από τους υπόλοιπους, σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Ο κόσμος μας έχει περάσει δύσκολα. Από το 2012 μέχρι σήμερα, 11 χρόνια, ήμασταν σε μονοψήφια νούμερα. Και μάλιστα, από το 2010 είχαμε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας επιτίθενται. Προσπάθησαν να μας συμπιέσουν. Αυτή ήταν η στρατηγική τους και πριν από αυτές τις εκλογές».

«Ο κόσμος φοβήθηκε με αυτά που έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ»
Κληθείς να σχολιάσει γιατί το ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας στην αρχή μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση και δεν απέκλεισε τον κ. Βαρουφάκη, μέχρι να βγει εκείνος και να πει για τις ‘Δήμητρες’. Βαρουφάκης χωρίς ‘Δήμητρες’ είναι σαν τυρόπιτα χωρίς τυρί. Είναι βασική αρχή του προγράμματός του. Έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν άσκησε ούτε αυτοκριτική για την επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών».

«Μετά άρχισε να μιλάει για ‘κυβέρνηση ειδικού σκοπού’ και μετά για ‘κυβέρνηση ανοχής’», προσέθεσε ο κ. Δουδωνής, σημειώνοντας πως «ο κόσμος φοβήθηκε με αυτά που λέγατε. Αντί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αυτοκριτική, μετά τις εκλογές, όπως είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς, βγήκε την επόμενη μέρα και κατηγόρησε εμάς, το ΠΑΣΟΚ, ότι φταίγαμε εμείς», τόνισε.

«Ο Αντώναρος της κυβέρνησης της χρεοκοπίας έγινε η χρυσή μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο Παναγιώτης Δουδωνής απάντησε και στις αιχμές του παριστάμενου στο πάνελ της εκπομπής της ΕΡΤ1, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, περί διμέτωπου αγώνα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας εμφάνισε ως ‘χρυσή μεταγραφή’ τον κ. Αντώναρο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης της χρεοκοπίας».

Και σχολίασε ότι «οι διευρύνσεις δείχνουν και την ποιότητα της στρατηγικής του κόμματος. Δεν έχετε κάνει μία ιστορική αποτίμηση, αυτό που έκανε πάντα η Αριστερά. Δεν έχετε εξηγήσει στον κόσμο τι έφταιξε και χρεοκοπήσαμε. Δεν έχετε τολμήσει να πείτε ότι ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε την Ελλάδα».

Μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, ο κ. Δουδωνής υποστήριξε ότι «το κύριο ζήτημα είναι η αντιπρόταση. Ποιος θα παρουσιάσει μία πειστική αντιπρόταση, θα ασκεί τον έλεγχο, θα στηλιτεύει και θα αναδεικνύει θέματα έναντι της κυβέρνησης. Σημασία έχει η ποιότητα του πολιτικού λόγου την επόμενη μέρα. Θα το δείξουμε και στην πράξη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα