Δολοφονήθηκε ο πρέσβης της Ιταλίας στο Κονγκό, Λούκα Ατανάζιο

Ο 43χρονος Λούκα Ατανάζιο, πρέσβης της Ιταλίας στο Κονγκό, κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς ενώ ταξίδευε με κονβόι των Ηνωμένων Εθνών στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με αναφορές, το κονβόι ανήκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ, στα πλαίσια του οποίου ο πρέσβης της Ιταλίας θα επισκεπτόταν ορισμένα σχολεία στο χωριό Ρουτσούρου.

Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 10:15 το πρωί της Δευτέρας, κοντά στον Εθνικό Δρυμό Βιρούνγκα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το ποιος έφερε σε πέρας την επίθεση, αν και είναι γνωστό πως ποικίλες ένοπλες ομάδες δρουν εδώ και καιρό στην περιοχή γύρω από το πάρκο.

Εκτός από τον πρέσβη, τη ζωή τους έχασαν ο 30χρονος Ιταλός στρατιώτης Βιτόριο Ιακοβάτσι, καθώς και ένας αγνώστου στοιχείων Κονγκολέζος οδηγός.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ο Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα καταδίκασε την «δειλή επίθεση».

Από πλευράς τους, οι αρχές του Κονγκό έχουν αποστείλει δυνάμεις του στρατού στην περιοχή που έλαβε χώρα το έγκλημα, με σκοπό την επιτόπια έρευνα και την συλλογή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: BBC

Σχετικά Νέα