Δολοφονία τοπογράφου: Χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα – Ξεκινούν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ν. Ψυχικό, καθώς έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης της σορού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις οποίες μετέδωσε η ΕΡΤ, το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.

Οι επόμενες κινήσεις των αρχών

Πλέον, οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Σε αναζήτηση του κινήτρου
Οι αρχές εξετάζουν πάντως αν το θύμα με τις κινήσεις του, τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων, που έκανε για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και μεσίτες, είχε ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή, αναζητώντας στους 15 τελευταίους φακέλους με υποθέσεις του πληροφορίες, οι οποίες ίσως ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του δολοφόνου του ή του ηθικού αυτουργού που έδωσε εντολή για το έγκλημα.

Τι έχουν δείξει οι κάμερες

Δεκάδες κάμερες έχουν πάντως καταγράψει τις κινήσεις του εκτελεστή πριν και μετά την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου. Σε οπτικό υλικό φάνηκε εξάλλου ότι ο δράστης κινούνταν μόνος, με σκούτερ περιμετρικά της τεχνικής εταιρείας, αλλάζοντας συνέχεια θέσεις, περιμένοντας το θύμα του.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα βίντεο, η μηχανή του δράστη ήταν κάτω από τα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα, και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες ημέρες εκεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα