Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Με ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει τις σκηνές ωμής βίας και χάους, που εκτυλίχθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Επεισόδια που δυστυχώς στοίχισαν τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο ενώ οκτώ ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Κροατίας τονίζει ότι τα γεγονότα αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθεί και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όπου η αγάπη για το άθλημα εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από ενότητα, σεβασμό και συνεργασία», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ καταδικάζει απερίφραστα τις συμπλοκές που έγιναν χθες βράδυ στην Αθήνα και στις οποίες σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία καθώς και ελληνικά και κροατικά ΜΜΕ, οπαδοί μας ενεπλάκησαν σε επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ. Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του fair play, την ευγενή άμιλλα και μια θετική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι απλώς απειλούν την ασφάλεια όλων των παρόντων, αλλά πλήττουν και τη φήμη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος που ενώνει τον κόσμο και τις κουλτούρες.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για αυτά τα επεισόδια. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Για μια ακόμη φορά, υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους της Ντινάμο και τους καλούμε να μην ταξιδέψουν στο ματς της Ελλάδας, καθώς η UEFA σε συμφωνία και με την αστυνομία αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών και στα δύο παιχνίδια.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όπου η αγάπη για το άθλημα εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από ενότητα, σεβασμό και συνεργασία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα