Δολοφονία Καραϊβάζ: Καταθέτουν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Στον 30ου τακτικό ανακριτή οδηγήθηκαν πριν τις 11:00, τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021. Οι δύο, 40 και 48 ετών, αναμένεται να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο περιστατικό και θα ισχυριστούν πως είναι αθώοι, όπως έχουν δηλώσει κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τα κρατητήρια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν στον Ασπρόπυργο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ ο 48χρονος αδερφός του θα ισχυριστεί ότι ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στον ανακριτή η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της δικογραφίας μαζί με τον δικηγόρο της.

Οι δύο συλληφθέντες σύμφωνα με την συνήγορο τους, Αθανασία Σταυρή, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές. Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με “λογικά άλματα”.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος «οι εντολείς μου αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και “πακιστανικά τηλέφωνα” δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που “γαζώθηκε” ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις

Σύμφωνα πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ το διάστημα των ετών 2016-2017.«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν μόνο τρεις από αυτούς να παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής», είπε η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αρχικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε περίπου 30 άτομα για υπόθεση της Greek Mafia, ωστόσο, στη συνέχεια ζήτησε να συνεχιστεί η παρακολούθηση τριών μόνο ατόμων, ενός πρώην αστυνομικού, ενός ποινικού και του Γιώργου Καραϊβάζ. «Και οι τρεις είναι πλέον νεκροί», τόνισε η δικηγόρος.

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν περίπου 10.000 συνομιλίες, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές να ερευνήσουν τον λόγο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, αλλά και γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες.

«Στη δικογραφία της υπόθεσης της Greek Mafia έχουν αθωωθεί όλοι οι αστυνομικοί», τόνισε η δικηγόρος.

Πάνω από 300 βίντεο στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ
Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να «δέσουν» με αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή στους πληρωμένους πιστολέρο.

Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φτάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επισημαίνοντας ότι «αντικείμενο έρευνας είναι και οι υποθέσεις και επαφές που είχε ο Γ. Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν στην δολοφονία του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα