Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Σπάνε» τα ισόβια για τον Κορκονέα

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας ο Επαμεινωνδας Κορκονεας.

Το δικαστήριο χορήγησε ομόφωνα στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια». Θα πρέπει να σημειωθεί πως με δεδομένο ότι ο Κορκονέας έχει ήδη εκτίσει πραγματικά τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί στη φυλακή (γεγονός που προσμετράται ευεργετικά) μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του, καθώς θα έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε εισηγηθεί να χορηγηθεί στον Επ. Κορκονέας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Παράλληλα, απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας (Ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος, ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου).

«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» είπε προς το δικαστήριο η συνηγορος της οικογενειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναιρεση.

Ένοχος για δολοφονία από πρόθεση ο Κορκονέας, αθώος λόγω αμφιβολιών ο Σαραλιώητς

Νωρίτερα πάντως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας είχε κρίνει Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το Πρωτόδικο Δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που αφορούσε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Αντιθέτως, αθώος αμφιβολιών και ελλείψει διπλού δόλου, κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Σημειώνεται, ότι ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, το οποίο σήμερα τον έκρινε αθώο.

Σχετικά Νέα