Δολοφονία Άλκη: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν οι δράστες για τη δολοφονία του Άλκη, τις πρώτες δηλώσεις του για την υπόθεση έκανε ο δικηγόρος του 23χρονου που έχει συλληφθεί.

Το ίδιο τονίζει ο δικηγόρος του στις πρώτες δηλώσεις του. Ο 23χρονος, μέσω του δικηγόρου του αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά.

«Αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας»

Πιο αναλυτικά, o δικηγόρος είπε: «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

Τα στοιχεία του 20χρονου ύποπτου που διαφεύγει δημοσιεύτηκαν σε αλβανικά ΜΜΕ

Τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη συμμετοχή του 20χρονου ύποπτου στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, ο αλβανικός Τύπος αποκαλύπτει την ταυτότητά του δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί για οπαδική επίθεση το 2019 και είναι συγκατηγορούμενος του 23χρονου σε δίκη που ακόμα εκκρεμεί.

Η Αστυνομία ανέφερε πως ο 20χρονος έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές Αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Κούγιας: Η Αλβανία δεν εκδίδει υπόπτους στην Ελλάδα

Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».

«Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα