Δολάριο: “Κατρακύλησε” 10% το α’ εξάμηνο – Το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 1973

dolario

Το χειρότερο πρώτο εξάμηνο έτους από το 1973 γνωρίζει το δολάριο, καθώς η αβεβαιότητα που δημιουργείται λόγω των εμπορικών και οικονομικών πολιτικών που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απομακρύνει τους επενδυτές από το κυρίαρχο νόμισμα.

Ο δείκτη δολαρίου (που μετρά τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι άλλων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του ευρώ και του γιεν) έχει καταγράψει “βουτιά” άνω του 10% μέχρι στιγμής το 2025, σύμφωνα με τους “Financial Times”.

“Το δολάριο έχει καταστεί ο αποδιοπομπαίος τράγος των απρόβλεπτων πολιτικών της δεύτερης θητείας του Τραμπ” δήλωσε ο Francesco Pesole της ING.

Το αμερικανικό νόμισμα βιωνει το πιο αδύναμο ξεκίνημα έτους μετά την πτώση 15% του 1973 και τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο εξαμήνου από το 2009 (λαμβάνοντας υπ’όψιν όλα τα εξάμηνα).

Στον αντίποδα, το ευρώ έχει σημειώσει “άλμα” 13%, πάνω από τα 1,17 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα