

Η οικονομία της Ουκρανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 10% το 2022 ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας, αλλά οι προοπτικές θα μπορούσαν να επιδεινωθούν απότομα εάν η σύγκρουση διαρκέσει περισσότερο, ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση προσωπικού που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η έκθεση, που συντάχθηκε πριν από την έγκριση του ΔΝΤ για έκτακτη χρηματοδότηση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε ότι η οικονομική παραγωγή της Ουκρανίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 25% έως 35%, με βάση τα δεδομένα του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος εν καιρώ πολέμου από το Ιράκ, τον Λίβανο και άλλες εμπόλεμες χώρες.
Η έκθεση ανέφερε ότι η Ουκρανία έχει κενό εξωτερικής χρηματοδότησης 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι χρηματοδοτικές της ανάγκες αναμενόταν να αυξηθούν και θα απαιτούσε σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.
Το δημόσιο χρέος της χώρας αναμενόταν να εκτιναχθεί στο 60% του ΑΕΠ το 2022 από περίπου 50% το 2021, ανέφερε η έκθεση.
Σχετικά Νέα
Πότε αναμένεται να συνεδριάσει το Κονκλάβιο για το νέο Πάπα – Οι πιθανοί διάδοχοι
Μετά την ολοκλήρωση της εννιαήμερης περιόδου πένθους από τον θάνατο του Φραγκίσκου, το Κονκλάβιο.
Κάρτα που γράφτηκε στον Τιτανικό πριν βυθιστεί πωλήθηκε σε δημοπρασία για σχεδόν 400.000 δολάρια
Μια κάρτα που έγραψε μέσα στο πλοίο ένας από τους πιο γνωστούς επιζώντες του.
Ιράν: Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 700 οι τραυματίες από την τεράστια.
Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι στην Κωνσταντινούπολη υπό τον φόβο μεγαλύτερου σεισμού
Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι ή τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα αυτών στην Κωνσταντινούπολη καθώς για.