Διστακτικές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κινούνται διστακτικά εν αναμονή φρέσκων εταιρικών αποτελεσμάτων από όλο τον κόσμο που θα προσφέρουν ενδείξεις για το παγκόσμιο οικονομικό outllook.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 389,05 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 0,55% στις 12.085 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,3% στις 5.525 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,46% στις 7.471 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,36%, στην Ιταλία ο FTSE MIB κερδίζει 0,34%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI 20 κινείται στο +0,56%.

Η προσοχή της αγοράς θα στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα, όπου ξεχωρίζουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και επιχειρήσεις. Μετά τα απογοητευτικά μεγέθη των Goldman Sachs και Citigroup τη Δευτέρα, σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις των Bank of America, BlackRock, Johnson & Johnson και Netflix.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή του γερμανού λιανοπωλητή Zalando κάνει “άλμα” 10%, μετά την πρόβλεψη της διοίκησης για την εμφάνιση λειτουργικών κερδών στο πρώτο τρίμηνο. Αντίθετα, η μετοχή του κολοσσού προσλήψεων, Hays, βρίσκεται στον πάτο του Stoxx 600 παρά την αύξηση της κερδοφορίας του στο τρίμηνο, καθώς δήλωσε ανήσυχος για τις μακροοικονομικές συνθήκες.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας την Τετάρτη, καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Στην ευρωπαϊκή ατζέντα της ημέρας, αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW.

Σχετικά Νέα