Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό την Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους προς τις κεντρικές τράπεζες και τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη για νομισματική και δημοσιονομική επέκταση εν μέσω πλήθος σημαδιών για νέο κύμα ύφεσης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn, δήλωσε χθες ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να δράσει αν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού εξακολουθούν να κινούνται κάτω από τον στόχο του 2%.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει επιπλέον 50 δις. ευρώ στην αγορά μέσω αύξησης των δαπανών αν τα σημάδια ύφεσης που εμφανίστηκαν με την συρρίκνωση του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο επιμείνουν.

Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα και στην Ιταλία και την εν εξελίξει πολιτική της κρίση εν αναμονή της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η Λέγκα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει μικρά κέρδη 0,16%.

Στους επιμέρους δείκτες, θετικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια του πυρήνα την ευρωζώνης, ενώ μικτά είναι τα πρόσημα στην περιφέρεια.

Ειδικότερα, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,24%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,22% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,39%.

Αντίθετα, απώλειες 0,16% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, κατά 0,14% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ αντίθετα ο πορτογαλικός PSI κερδίζει 0,98%.

Σχετικά Νέα