Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη, μετά τη νέα ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

Συγκεκριμένα Pfizer και BioNTech ανακοίνωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους φτάνει το 95% ενώ φαίνεται πως αποτρέπει τη σοβαρή νόσο.

Το εμβόλιο ονομάζεται BNT162b2 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό κατά του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η αποτελεσματικότητα του αφορούσε σε όλες τις ηλικίες, ενώ για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θεωρούνται υψηλού κινδύνου, η αποτελεσματικότητα ξεπερνάει το 94%.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης στη αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εντός των επόμενων ημερών.

Στο εταιρικό μέτωπο οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» σήμερα στη Boeing για το αεροπλάνο Boeing 737 MAX να πετάξει και πάλι, σχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών.

Η Boeing χαρακτήρισε την απόφαση των αμερικανικών αρχών «σημαντικό σταθμό» και διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να εργασθεί με τις ρυθμιστικές αρχές σ’ όλο τον κόσμο για να επιστρέψει σύντομα στους παγκόσμιους αιθέρες το αεροπλάνο αυτό, που αποτελούσε προηγουμένως την ατμομηχανή των πωλήσεων της Boeing.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,32% στις 29.909 μονάδες, ο Nasdsaq σημειώνει κέρδη 0,07% στις 11.908 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 0,85% στις 3.616 μονάδες

Σχετικά Νέα