

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος έκανε λόγο για “τεχνητές συμμαχίες” που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον “βασικό ρόλο σταθερότητας” που όπως υποστηρίζει παίζει η Τουρκία στην περιοχή.
Όπως είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς “είναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή”.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι “αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού”.
Κατά τις ίδιες πηγές, “η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές”.
“Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν” καταλήγουν οι ίδιες πηγές.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Προτείνουν να αναγνωριστεί η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία
Οι ΗΠΑ προτείνουν να αναγνωριστεί η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία και να.
ΔΝΤ για τον εμπορικό πόλεμο: «Μεγάλο αρνητικό σοκ» από τους δασμούς Τραμπ
Η πιθανότητα ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε στο 40%, από την πρόβλεψη του 25%.
Εκτοξεύθηκε στο 4,8% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024
Στο 4,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024 σύμφωνα με τη Eurostat, ξεπερνώντας.
Το Σάββατο το πρωί η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Το Σάββατο, στις 10 το πρωί ώρα Ιταλίας (11:00 ώρα Ελλάδας), θα τελεσθεί η.