

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για τους 13 συλληφθέντες βασίζεται στη μαρτυρία καπετάνιου άλλου σκάφους το οποίο βρισκόταν αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.
Oι συλληφθέντες ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές, λόγω του νέου αυστηρού ποινικού κώδικα:
- Φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο.
- (Για μεγαλύτερες καταστροφές) φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο, καθώς θεωρείται κακούργημα.
- Ποινές χωρίς αναστολή.
- Τα δε πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, από 10 έως 200.000 ευρώ.
- Αν κρίνει το δικαστήριο, μπορεί να υπάρξει δέσμευση περιουσίας
Αναμένεται το πόρισμα της προανακριτικής
Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Ύδρας εν μέσω τουριστικής περιόδου και σε μία περιοχή με χιλιάδες λουόμενους, αφού κάηκαν 300 στρέμματα δάσους εξαιτίας κάποιων απερίσκεπτων, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Νομικά αναμένεται να στραφεί ο Δήμος Ύδρας έναντι των υπαιτίων της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο ΕΡΤΝews τόνισε ότι «ο Δήμος αυτή τη στιγμή περιμένει το πόρισμα της προανακριτικής και εφόσον προκύψουν ευθύνες και βρεθούν οι ένοχοι, θα κινηθεί και αυτός νομικά για να ζητήσει αποζημιώσεις, τόσο για την ψυχική οδύνη, όσο και για τη μεγάλη ταλαιπωρία και σε οικονομικούς πόρους που έχει υποστεί αυτή τη στιγμή ο δήμος».
Tη θαλαμηγό φέρεται να είχαν νοικιάσει τουρίστες από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ευτυχώς η φωτιά -παρά το δύσβατο της περιοχής- αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με την βοήθεια δασοκομάντος που έφτασαν δια θαλάσσης, ενώ τα εναέρια μέσα ολοκλήρωσαν την κατάσβεση με το πρώτο φως της ημέρας.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Η διαθήκη του και η επόμενη ημέρα στο Βατικανό
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών χθες Δευτέρα του Πάσχα προκάλεσε.
Την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Στη διαθήκη του, που δημοσιοποιήθηκε από το Βατικανό απόψε, ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε ότι.
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος-Η επόμενη μέρα στο Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απεβίωσε σήμερα (21/4) σε.
Αντιδράσεις στην Τουρκία για τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού
Ο ελληνικός χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία. «Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν επήρεια,.